Freyja från Janbell
Född 2003
u: Therna frá Saúdarkróki
e: Kofri frá Moraströdum
ue: Fakúr frá Saúdarkróki


2008:
Jag har blivit en stor tjej nu. 5 år, och matte tycker visst det är dags att jag visar vad jag går för. Det är konditionsträning, intervallträning, muskelträning och mjukgörande arbete för glatta livet. Gissa om jag börjar bli fin i kroppen? Så snart vinterpälsen ramlar av kommer alla se mina nya snygga muskler! (tro jag det, det behövs ju eftersom matte blivit drygt 10 - 15 kg tyngre sen förra vintern)

Förra året var vi med på en skojtävling. Det var jätteroligt tycker jag! Jag var så fin så jag kom på tredje plats! Matte var så stolt så hon nästan dog!

Tävlingssäsongen i år börjar på en superstor tävling, mediabevakad och allt. Och jag ska visas upp tillsammans med hästar som är lika gamla som jag. Men dom kan ju bara inte vara lika snygga. Att dom kanske rids av ryttare som hållt på en sådär 20-30 år längre med Islandshästar än matte, det spelar väl ingen roll!? Kul ska det bli i alla fall.
Sen är det lättklasstävlingar i mitten på april och början på juni. Sen hoppas jag på sommarlov med bara lata dagar nere vid badstranden.

2007:
Jag lär mig nya saker snabbt och glatt. Jag älskar att få lära mig allt nytt spännande. Att ha matte på ryggen är jätteroligt, oavsett gångart.
Att hoppa över hinder (dock utan matte) är också jätteroligt. Men roligast av allt är det nog att få bada och simma. Jag tror jag har varit en flodhäst i mitt tidigare liv.

Just nu går jag på sommarbete och matte mumlar något om att jag ser högdräktig ut *fnys* Jag vet inte vad hon snackar om. Hon skulle ha sett sig själv vid den här tiden förra året. DÅ kunde man snacka om någon som var högdräktig!


2005:
Jag är en glad o pigg tjej som älskar att bli pysslad o gosad med. När jag hör matte i närheten av stallet kommer jag nästan alltid springandes för och möta henne. (Matte tror att jag längtat efter henne, men egentligen är det mest maten jag är ute efter, men säg inget till henne)

Vi gör inte så mycket än, matte o jag. Mest gosar vi lite, och ibland går vi på någon liten prommenad. Ibland vill hon att jag springer några varv på volten så hon får se hur jag rör mig, vad det nu ska vara bra för. Men hon säger att jag rör mig fint för det mesta. Förutom när jagi nte alls har någon lust o springa utan istället försöker stå så länge som möjligt på bakbenen förståss...

Jag kommer få leva lugna livet i nästan 2 år till, fast jag blir fasligt svartsjuk när matte hämtar någon av de andra hästarna i hagen för o sitta på (!!) dom och rida iväg. Ibland tycker jag matte kan sitta på mig istället för dom andra, men hon säger att jag är förliten *fnys*

Jag bor på ett jättemysigt stall som heter Stenhugget, vi har jättestora fina hagar och så har vi en egen badplats. I sommras när vi gick ner dit kom jag på hur roligt det var att bada, i alla fall för det mesta. Roligast var när jag nästan drog omkull matte så hon höll på o ramla i vattnet *fniss* Då såg hon himla rolig ut... Det är roligt o busa.

Vill du se var jag bor? Klicka här